НАЧАЛО » технологии

Зареждане на телефони от слънчева енергия, соларно кафе и фотоволтаичен паркинг може да се види в столичен парк

Демонстрациите са част от кампанията "Слънчево зареждане 2014" от 24 до 29 юни, а поводът е Европейската седмица на устойчивата енергия

fb
3E news
fb
24-06-2014 04:14:00
fb

Демонстрации на зареждане на автомобили, телефони и други електроуреди чрез слънчеви панели ще бъдат направени в столичната Борисова градина. Площадката до паметника на Васил Левски  ще се превърне в точка за производство на безплатна енергия от слънцето. Потребителите ще имат възможност да научат повече за възобновяемите източници на енергия, докато пият соларно кафе и зареждат смартфоните си с чиста слънчева енергия. Притежателите на алтернативни превозни средства също могат да се възползват от инициативата до неделя - 29 юни, между 10 и 20 часа, съобщиха днес от Българската соларна асоциация.

На същото събитие международния фодн за опазване на дивата природа WWF - България ще представи своя проект RePowerMap. Това е интерактивна карта на енергийно-ефективни сгради и централи за производство на екологичен ток в България и целия Европейски съюз.
От екологичната организация Greenpeace пък ще запознаят столичани с популярните митове за зелената енергия и реалните ползи от нея.

Компаниите Eco Mobility и Eco Power Sport ще предоставят за свободно тестване различни модели електрически велосипеди и скутери. Представители на Българска соларна асоциация ще покажат на потребителите как слънчевият ток може да бъде използван за различни битови нужди – приготвяне на кафе, сокове, зареждане на телефони, таблети и други машинки.

Демонстрациите са част от кампанията "Слънчево зареждане 2014" от 24 до 29 юни, а поводът е Европейската седмица на устойчивата енергия.

слънчева енергия
потребители
зареждане на уреди
По статията работи:

Георги Велев