НАЧАЛО » технологии

Задава се Windows 9

fb
3E news
fb
13-01-2014 04:13:00
fb

Windows отново е на фокус в технологичния свят. Основната причина за това са твърденията на независимия журналист Пол Турот, според който Microsoft вече работят върху наследник на „осмицата“, който да отстрани проблемите, правещи я сериозно непопулярна сред потребителите.

Според Турот новата операционна система ще се нарича Windows 9 и ще се появи на пазара през 2015 г. Журналистът твърди още, че неофициалното ѝ име ще е Threshold (праг). „ В някои отношения най-интересното нещо за Threshold е, че с него Windows 8 ще бъде преправен, по начина, по който това се случи с (доста неуспешната) Vista. Работи се с нагласата, че предишната версията (на Windows 8) не работи и не е допаднала на потребителите.“ коментира Турот, цитиран от „Бизнес инсайдър“ и econ.bg.

„И Microsoft винаги ще могат да твърдят, че Windows 9 не би бил възможен без важната работа, която са свършили с Windows 8, точно какъвто бе случаят с Windows 7 и Windows Vista – просто няма начин да подсладите действителността. Windows 8 върна Microsoft и самия Windows с години назад, вероятно завинаги”, смята още топ журналистът, който от години се занимава с делата на Microsoft.

Всички тези процеси не се случват в изолация. Така например голямата и тромава Vista дойде в момент на преход, в който нетбуците изживяваха своя подем. В подобен критичен момент дойде и Windows 8, като в случая на ход бяха таблетите. Затова тук е честно е да се каже, че и двата продукта идват в момент, в който светът на компютрите се променя радикално, създавайки нови предизвикателства пред Windows.

Сега всичко зависи от разработчиците на Microsoft, пред които стои задачата с новата Treshold наистина да успеят да прескочат прага към новия мобилен свят.

Windows 9
проблеми
По статията работи:

Георги Велев