ЕСО проведе първата изцяло електронна обществена поръчка

Електроенергийният системен оператор /ЕСО/ е провел миналия месец първата изцяло електронна обществена поръчка в дружеството, съобщиха от ЕСО. Предметът на обществената поръчка е бил доставка на разединители за средно напрежение.

Целият процес по подаване, оценка и класиране на офертите е бил извършен чрез електронна платформа за възлагане на обществени поръчки, уточняват от ЕСО. Били са отворени ценовите предложения на всички подадени оферти за участие, с критерий за възлагане икономически най-изгодна оферта, която се определя въз основа на "най-ниска цена", се посочва в съобщението.

В дружеството предстои обявяването и на други електронни обществени поръчки, допълниха от ЕСО. Паралелно с това, в периода 20-23.10.2017 г., екип от експерти на управление "Обществени поръчки" е взел участие във форум проведен в Испания, който е бил с цел да се направи съпоставка на работата и анализ на опита им в областта на обществените поръчки, възлагани изцяло по електронен път.

"След работното посещение в Министерство на финансите и среща с ръководители и експерти по обществени поръчки от гр. Валенсия, с гордост отбелязваме, че политиката и предприетите към момента в ЕСО ЕАД действия относно провеждане на електронни обществени поръчки са идентични с тези на колегите от Кралство Испания", отбелязват от ЕСО.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари