НАЧАЛО » технологии

Енергоремонт холдинг придоби мажоритарен дял в Електроимпекс

fb
3E news
fb
07-10-2015 03:59:00
fb

След продължили повече от шест месеца преговори, на базата на задълбочен анализ и убеденост в силния положителен ефект за двете холдингови дружества, ръководствата на „Енергоремонт холдинг“ АД и „Електромашинари холдинг“ АД постигнаха съгласие и взеха решение за стартиране на дългосрочно сътрудничество.

Главните изпълнителни директори на двете дружества Теодор Осиковски и Борислав Дионисиев подписаха договор, с който „Енергоремонт“ придобива мажоритарен пакет акции на „Електроимпекс“ АД – фирма с над 50 годишен международен опит в предоставяне на инженерингови услуги и изграждане на проекти „под ключ“ в областта на енергетиката. Дейността на компанията е съсредоточена в чужбина и е добре известна в повече от 85 „страни от Азия, Африка, Европа и Южна Америка, съобщиха от „Енергоремонт холдинг“.

Това придобиване има силен синергичен ефект за двата холдинга, като специално за "Енергоремонт Холдинг" осигурява бърз и директен достъп до пазарите в Африка и допълнителен импулс в нашето присъствие в Близкия и Среден изток чрез позициониране на компанията в по-висока категория по отношение на бизнес-доверието и разпознаваемостта в международен план“.

Според съобщението, тази последна стъпка е в изпълнение на придобилата публичност „Нова стратегия за развитие”, в която се акцентира върху разширяване на пазарното присъствие и активното участие на дружеството в проекти в Югоизточна Европа и Близкия Изток.

В съобщението се припомня, че „Енергоремонт Холдинг“ увеличи основния регистриран капитал от 3 900 000 лева на 19 800 000 лева и стана едноличен собственик на капитала на „Енергоремонт-Бобов дол АД” чрез изкупуване на до 100 % от акциите на останалите акционери.

Паралелно с това холдингът разкри офиси и представителства на фирмата в ключови дестинации на Балканите – Турция, Сърбия, Македония и Косово. „Независимо от някои трудности на ниво междудържавни отношения беше създаден и офис на дружеството в Москва. Като сериозен пробив от ръководството на Енергоремонт отчитаме подготовката и разкриването на клон на компанията в Абу Даби – център на изключително перспективния за Холдинга пазар на страните от Персийския залив“, съобщават още от дружеството.

 

Енергоремонт холдинг
Електроимпекс
По статията работи:

Маринела Арабаджиева