ЕЙ И ЕС България откри разширения си Център за споделени услуги

От 2017 центърът, в който са инвестирани над 2 милиона лева, вече обслужва всички бизнеси на компанията в Европа и Азия

Източник: Ей И Ес България

Водещият инвеститор в българската енергетика ЕЙ И ЕС България откри разширения си регионален Център за споделени услуги в София. Центърът обслужва бизнесите на компанията в сферата на финансите, информационните технологии, доставките, човешките ресурси и комуникациите за Европа, Близкия Изток и Азия. В момента в Центъра за споделени услуги на ЕЙ И ЕС в София работят близо 100 висококвалифицирани служители, като се очаква техният брой да нараства. В официалната церемония по откриването участие взеха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, Президентът на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет, изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС България Иван Цанков и ръководството на центъра.

„През последните години България е една от държавите в Европа, в които ЕЙ И ЕС инвестира последователно и постепенно разширява портфолиото си от активи. С откриването и последвалото разширяване на Центъра за споделени услуги, страната се доказа като регионален център, който ще има все по-важно значение за развитието на ЕЙ И ЕС. Убеден съм, че висококвалифицираните специалисти и стратегическото положение на България ще имат решаваща роля за привличането на инвестиции и в бъдеще“, заяви Оливие Маркет, Президент на ЕЙ И ЕС България.

„С ЕЙ И ЕС имаме дългогодишно сътрудничество и много конструктивен диалог. Компанията е един от най-големите инвеститори в българската енергетика и играе изключително важна роля за енергийната система и сигурността на доставките у нас“, коментира министър Петкова. Тя допълни, че сега компанията е изправена пред ново предизвикателство, свързано с либерализацията на пазара на електроенергия, която правителството е решено да завърши.

„Продължаваме да изпълняваме един от основните си приоритети – осигуряване на стабилна и предвидима среда за чуждестранните инвеститори у нас. Разширението на дейността на Ей и Ес в България е поредната положителна оценка за нашата работа“. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на церемония по откриване на разширения Център за споделени услуги на компанията.

„Ей и Ес е един от най-големите чуждестранни инвеститори в български енергиен сектор, след като миналият мандат успяхме да се разплатим с тях, сега предстои заедно да доведем до успешен край процеса по преминаване към пълна либерализация на електроенергийния пазар. Продължаваме да разчитаме на работата на компанията – тя има важна роля за стабилността на енергийната система у нас“, допълни министър Петкова.

Петкова бе категорична,  ЕЙ И ЕС винаги може  да разчита на Министерство на енергетиката.

Изпълнителният директор на ЕЙ И ЕС Иван Цанков допълни, че до момента компанията е инвестирала над 2 милиона лева в изграждането и развитието на центъра за споделени услуги в София, в който работят над 100 специалисти в различни области.

Решението за откриване на център за споделени услуги в България бе взето от ръководството на ЕЙ И ЕС на базата на конкурентните предимства на страната: наличието на високо квалифицирани специалисти, благоприятната среда за инвестиции, географското положение, както и политическата и макроикономическата стабилност на България.

Регионалният Център за споделени услуги на ЕЙ И ЕС е създаден през септември 2013 г. В началото той обслужва бизнесите на компанията в сферата на финансите, информационните технологии, снабдяването и доставките за Европа и Близкия Изток. През 2016 и 2017 година центърът се разраства значително, като към него са добавени и функциите човешки ресурси и комуникации. През 2017 година центърът вече работи за бизнесите на компанията в 7 държави – България, Йордания, Холандия, Обединеното Кралство и Ирландия, Индия, Филипините и Виетнам. От няколко години ЕЙ И ЕС изгражда подобни звена в различни страни по света, в които обединява поддържащи и административни функции и процеси.

ЕЙ И ЕС e най-големият инвеститор в енергийния сектор на България за последните 27 години с над 3,2 млрд. лева преки вложения. Компанията е показала дългосрочен интерес за развитие в страната и постепенно разширява портфолиото си от активи. Днес ЕЙ И ЕС притежава и оперира една от най-модерните електроцентрали в региона - ТЕЦ “ЕЙ И ЕС Гълъбово”, най-големия ветроенергиен парк в страната - ВяЕЦ „Св. Никола“, Съоръжение за депониране на отпадъци и Център за споделени услуги за регион Евразия.

Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 17 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите 19 000 служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни през 2016 година са на стойност 14 милиарда долара, като притежаваме и управляваме активи за общо 36 милиарда долара.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари