ЕЙ И ЕС България е отличена с международна награда за безопасни условия на труд

За шеста поредна година ЕЙ И ЕС България е носител на Международна награда за особени заслуги на Британския съвет за безопасност British Safety Awards, съобщиха от компанията.

Отличието се присъжда на компании със значим ангажимент към здравето и управлението на безопасността на работното място от 1957 г. насам. Сред критериите за оценка на компаниите са възприетият подход за идентифициране на най-значимите опасности за здравето и безопасността на предприятието, ефективното участие на работниците и служителите в прилагането на стандартите и спазването на инструкциите за здраве и безопасност от подизпълнителите и посетителите на предприятието.

„Нашата основна цел е да превърнем безопасността в начин на живот. Това е първи приоритет за всички наши служители, подизпълнители и общности, както и най-важна ценност в корпоративната ни култура, в нашите ежедневни дейности и операции,” сподели по повод наградата Тодор Бележков, Изпълнителен директор „Експлоатация“ за ЕЙ И ЕС България.

ЕЙ И ЕС България има разработена и прилага ежедневно при експлоатацията и поддръжката на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, Съоръжението за депониране на отпадъци и ветроенергийния парк „Свети Никола” Система за управление на безопасността при работа, професионалното здраве и околната среда. Системата е в съответствие със системите за управление на околната среда ISO 14001: 2004, за професионално здраве и безопасност OHSAS 18001:2007 и стандарта за управление на активи ISO 55001.

 

ЕЙ И ЕС присъства от 2001 г. в България и е сред най-големите инвеститори за последните 25 години с вложения, надхвърлящи 1.6 млрд. евро. ЕЙ И ЕС България е собственик на една от най-новите и модерни топлоелектрически централи в Югоизточна Европа – ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, на Съоръжението за депониране на отпадъци край село Обручище, както и мажоритарен собственик на ЕЙ И ЕС Гео Енерджи, която оперира най-големия ветроенергиен парк в страната – „Свети Никола” край Каварна.

Корпорацията ЕЙ И ЕС (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 200. Тя осигурява достъпна и устойчива енергия в 17 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Всички 19 000 служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите през 2016 година са на стойност 14 милиарда долара, а притежаваните и управлявани активи за общо 36 милиарда долара. Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари