НАЧАЛО » технологии

„Гугъл“ ще открие център за изкуствен интелект в Париж

fb
3E news
fb
23-01-2018 10:00:00
fb

Американският интернет портал „Гугъл“ ще открие център за фундаментални изследвания, ориентиран към изкуствения интелект. Това обяви компанията по повод среща на своя ръководител Сундар Пичай с френския президент Еманюел Макрон, предават агенциите ТАСС и БГНЕС.

Този център за фундаментални проучвания, който е трети за компанията след Mountain View в САЩ и Цюрих в Швейцария, ще бъде изграден във френската столица на площ от 6 000 кв. м. Различните реализации на страната в областта на науките, изкуството и в академичната сфера, ще го направят идеално място за създаване на център за фундаментални изследвания за изкуствения интелект“, обясни Сундар Пичай, цитиран в комюнике.

Успоредно с това „Гугъл“ ще инвестира в увеличаване на броя на заетите лица от 700 на 1000 души. Още един интернет гигант – „Фейсбук“ по-рано вече обяви намерението си да удвои броят на учените в своя център за изкуствен интелект, създаден в Париж през 2015 г., от 30 на 60 души. Този център, FAIR Paris, е един от четирите подобни по света, в които „Фейсбук“ прави своите изследвания за изкуствения интелект. Компанията вече обяви, че до 2022 г. ще инвестира допълнително 10 млн. евро за ускоряване на разработването на изкуствен интелект във Франция.

Гугъл
център за фундаментални изследвания
изкуствен интелект
Париж
По статията работи:

Галина Александрова