Глобалната мрежа от партньори на Visa за безконтактни разплащания в публичния транспорт се разширява

Източник: Visa България

Visa обяви, че присъединява 14 нови технологични компании от 10 държави към програмата Visa Ready for Transit. Инициативата работи с компании, чиито технологични решения ускоряват безпроблемно пътуването с безконтактни плащания като промотират този вид разплащане в обществения транспорт в световен мащаб. Програмата Visa Ready for Transit бе обявена за първи път през ноември 2017 г. с първоначалните партньори Vix и Worldline.

Сертификатът Visa Ready определя стандарт за висококачествени готови за пускане в употреба решения, които позволяват на транспортните компании да внедрят удобството и сигурността на безконтактните разплащания за пътуващите в целия свят.

„Виждаме засилен интерес от страна на компании от сферата на транспорта на различни точки в света да научат как чрез иновации в разплащанията могат да подобрят преживяването на своите клиентите. От началото на Visa Ready for Transit досега, вече приветстваме 16 технологични партньори от световна класа в програмата – от малки технологични компании до мултинационални организации. Всеки от тези партньори е насърчаван да разширява на предимствата на технологията за дигитални разплащания на Visa в транспортните компании по целия свят," казва Джейсън Блехърст, старши вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“ на Visa.

Visa Ready for Transit е част от цялостната програма Visa Ready, която ускорява приемането на нови технологии, като помага на платформи на трети страни да достигат бързо до глобалното въвеждане в употреба на дигитални разплащания. Програмата позволява на разработчиците да гарантират, че тяхното решение отговаря на стандартите и спецификациите за сигурност на Visa в редица решения – от транспорта до биометричните данни и интернета на нещата. Технологичните компании, които биха искали да станат Visa Ready, могат да регистрират своя интерес на https://visaready.visa.com/.

Visa Inc. е световен лидер в дигиталните разплащания. Нашата мисия е да свързваме света чрез най иновативната, надеждна и сигурна мрежа за разплащания, като създаваме възможност  потребителите, бизнеса и икономиките да процъфтяват. Нашата модерна глобална мрежа за обработка на данни, VisaNet, гарантира сигурни и надеждни разплащания в целия свят и може да обработва над 65 000 съобщения за трансакции в секунда. Иновациите, които са постоянно във фокуса на компанията, са катализатор за бързия растеж на свързаната търговия през всяко едно устройство и са движещата сила за постигането на мечтата за безкешово бъдеще за всеки, навсякъде. В периода на преход от аналогов към дигитален свят Visa посвещава своята марка, продукти, хора, мрежа и обхват на преобразяването на бъдещето на търговията.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари