„Газпром“ през следващите няколко години ще създаде своя технология за втечнен газ

„Газпром“ през следващите няколко години ще създаде своя технология за втечнен газ, съобщи министъра на енергетиката на Русия Александър Новак пред журналисти след заседание на междуведомствената група за заместване на вноса в сектора на горивата и енергетиката.

„Създаването на руска технология за втечнен газ е една от важните задачи...Виждаме значителен прогрес в това направление и сме уверени че в най-скоро време, през следващите няколко години „Газпром“ ще осъществи тази задача“. Това каза Новак в отговор на въпрос дали руският газов концерн използва родна технология за втечнен газ на Балтийския завод (за ВПГ или LNG).

Той съобщи, че „Газпром“ решава тази задача заедно с промишлените предприятия , които работят с него дългосрочно и с държавна подкрепа, уточнява Прайм.

Проектът „Балтийский СПГ“ (ВПГ или LNG) предполага строителство на завод за производство на втечнен газ с мощност от 10 млн. тона годишно при пристанището Уст-Луга, Ленинградска област с възможност за разширение до 15 млн. тона.

 

 

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари