НАЧАЛО » технологии

Българска разработка е най-успешният наследник на GoogleReader

InoReader дава бърз и лесен достъп информацията в стотици сайтове, без да е необходимо да се посещават

fb
3E news
fb
01-07-2014 09:00:00
fb

Година след преустановяването на GoogleReader един от най-популярните му наследници е уеб приложението InoReader. Наред с факта, че платформата вече е набрала стотици хиляди потребители, като изпреварва изобилието от конкуренти и заема челна позиция в класацията за алтернативни продукти, още по-интересното в случая е, че тя е дело на български разработчик, напомнят от Econ.

Приложението InoReader осигурява по-лесен и бърз достъп до огромен поток от информация. Абонирайки се в него, потребителите могат да проследяват информация от стотици сайтове, без да е необходимо да ги посещават директно.

Като класически заместител на Google Reader то набляга на съдържанието и строгата организация, а не на мултимедията – нещо, което го прави особено подходящо за привържениците на по-стандартните интерфейси. За търсещите по-задълбочена информация има и платен абонамент, който отключва още стотици възможности. Едни от най-използваните са възможността за търсене по ключова дума сред всички активни RSS източници в мрежата и услугата active search, която пък позволява прецизно филтриране на резултатите и улеснява следенето на определени теми.

Наред с това през последната година платформата не спира да впечатлява с нови и нови функции, а авторите уверяват, че няма да спрат до тук. Разработчиците съзнават важноста и на социалния елемент, който много често отсъства от подобен вид платформи, но тук е заложен като приоритет. В тази връзка към приложението има вградена социална мрежа, чрез която потребителите могат да споделят статии един с друг, като това може да бъде както публично, така и само сред избрани контакти. Едно от последните нововъведения е възможността за запазване на цяла статия в PDF формат, която абонатите могат да четат по-късно, както и да споделят с приятели чрез други приложения, е-мейл и прочие.

Едни от най-използваните функционалности в платформата са тъй наречените „правила“ (Rules), чрез която потребителят може сам да определя условията, при които публикуваните статии, отговарящи на предварително заложени критерии, да извършват конкретни действия като “Отбележи като прочетено” или „Изпрати на мейл или в Еvernote” - все услуги, отговарящи на мейл модела.

Преводът на 21 езика пък прави платформата особено привлекателна и за хора, които не владеят английски. Нещо повече, бързо запленени от концепцията на Inoreader, голям брой доброволци от цял свят се включват активно и помагат за превода на още и още езици. В този контекст е редно да се отбележи, че връзката с потребителите е постоянна благодарение на прилежащите блог, фейсбук и туитър профили на платформата. Те дават по-ясна представа на разработчиците в каква посока да продължат развитието на Inoreader, като всяко предложение от страна на потребителите се обсъжда, а най-добрите се реализират.

Приложението работи във всеки браузър, а предвид че е налично и в Chrome Web Store, това прави стартирането му от началния екран още по-бързо. Доскоро InoReader нямаше приложения за мобилни платформи, но вече може да се похвали, че апликацията за Android е налична и се подобрява постоянно, а отскоро е достъпно за iOs потребители на адрес http://ino.to/inoiosapp.

уеб приложение
InoReader
българска разработка
софтуер
По статията работи: