Българска кола проби в Австралия

Гигантът Daytona Sports Cars, собственост на Ричард Бендъл, ще представлява българската марка SIN CARS

Източник: SIN CARS

Българска спортна кола проби за първи път в Австралия. Гигантът Daytona Sports Cars, собственост на Ричард Бендъл, ще представлява българската марка SIN CARS, съобщиха от българската компания. Първият състезателен Sin вече пътува към Австралия. За целта вече е отворен и първият шоурум за дилърство на родната копания във Виктория, Австралия. Sin Australia Pty.ltd. ще подкрепя и бъдещите собственици на Sin с подготовката за състезания и техническа помощ като част от създаването на състезателен екип, подкрепян от завода. Автомобилите ще се включан и в серията GT4 GT1 и C.A.M.S. щатски серия състезания.

Ричард Бендъл е известният основател на компанията  MoTeC, която е световен лидер в технологиите за управление на двигатели. Впечатляващият списък с клиенти на концерна включва престижните Le Mans, NASCAR, FIA GT, австралийския V8 Supercars, IndyCar, Рали Дакар, Формула Форд и много други. Самият Ричард Бендъл е моторспорт ентусиаст през целия си живот. От 1960 г. той се състезава с автомобили и мотоциклети, повечето от които е построил и подготвял сам.

Daytona Sports Cars е създадена през 2000 г., за да проектира, произвежда и пуска на пазара репликата “Daytona Coupe Replica”, използвайки съвременни инженерни техники за проектиране и производство, както и да използва настоящия OEEM компоненти. Те са произвели 14 автомобила, всички от които са конструирани и сертифицирани по австралийските правила за дизайн и всички са били регистрирани. По-голямата част от тях са били или се използват в състезания като Targa Rally. Те са управлявали колите си в шест 12-часови състезания в Австралия и Малайзия през последните пет години и са спечелили шампионата Victorian Sports Car, заедно със спечелването на две 1-часови големи състезания.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари