България – домакин на еврофорум за добро корпоративно управление

Източник: БТА

Националната комисия за корпоративно управление, председателстващата я институция – Българска фондова борса-София и международната консултантска компания EY (Ernst & Young) са домакини на 22-та Европейска конференция за корпоративно управление. Конференцията е част от официалните прояви, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, и се организира в партньорство с Министерство на финансите и Министерство на правосъдието. Международният форум ще се проведе на 19 април 2018 г. в гр. София.


„Привилегия за нас е да създадем плаформа за представяне и дебат по най-новите тенденции и най-добрите практики в корпоративното управление. Това е особено важно в контекста на все по-широкото му приложно поле и нарастващото му значение при управлението на различните бизнес-процеси в една организация. Корпоративното управление е и един от най-критичните елементи, изследвани обстойно от инвеститорите във всяка една листната компания и цялостното му подобряване води до качествена промяна в облика на финансовите пазари“, каза Иван Такев, председател на Националната комисия за корпоративно управление и изпълнителен директор на БФБ-София.


Основната тема на Конференцията е „Корпоративното управление за изграждане на нова култура за разкриване на информация, прозрачност и борба с корупцията“. Във Форума ще участват над 200 представители на най-високо ниво от Европейската комисия, на водещи международни институции и организации в областта на корпоративното управление като ACCA, BusinessEurope, EcoDa, EuropeanIssuers, OECD и публични компании. Сред лекторите ще бъдат също авторитетни европейски и български експерти от академичната общност. Специално за Конференцията, за първи път в България, ще пристигне Анди Болдуин – управляващ партньор в EY за Европа, Близкия изток, Индия и Африка. Г-н Болдуин ръководи дейността на компанията в 98 страни и управлява 112 000 експерти на EY.


„В последните години прозрачността в управлението стана един от основните и водещи принципи за инвеститори и регулатори по целия свят. Дебатът за това как трябва да се развива корпоративното управление се провежда на фона на засилени законодателни и регулаторни промени, в комбинация с развитието на Международните стандарти за финансово отчитане и все по-силен обществен контрол. Ние вярваме, че глобалната координация за развитие на корпоративно управление е необходимост. Регулаторите и институциите, автори на стандартите, трябва да продължат да работят заедно, за да насърчат унифициране на практиките на днешните взаимосвързани и взаимозависими пазари“, коментира Николай Гърнев, управляващ партньор на ЕY за България, Македония, Албания и Косово.


Програмата и информация за лекторите на 22-та Европейска конференция за корпоративно управление може да бъде намерена на: www.cg2018sofia.eu


Българска Фондова Борса – София АД е лицензирана да извършва дейност като фондова борса на 09.10.1997 г. Предметът на дейност на дружеството включва организиране на търговия с ценни книжа и други финансови инструменти; организиране и поддържане на информационна система за търговия с ценни книжа.


EY е световен лидер в сферата на одита, данъчните и финансовите консултации и сделки. Задълбочените познания и качествените услуги, които предоставяме, спомагат за укрепването на доверието и сигурността в капиталовите пазари и в икономиките по целия свят. Ние изграждаме изключителни лидери, които работят заедно, за да отговорят на очакванията на нашите клиенти и всички заинтересовани страни. По този начин ние играем важна роля в изграждането на един по-добър корпоративен свят за нашите служители, клиенти и по-широки общности. EY е част от глобалната организация и може да се отнася към една или повече компании–членове на Ърнст и Янг Глобал Лимитид, всяка от които е самостоятелно правно дружество. Ърнст и Янг Глобъл Лимитид e дружество с ограничена отговорност, регистрирано във Великобритания, което не предоставя услуги на клиенти. За повече информация за нашата организация, моля, посетете ey.com.

 Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари