НАЧАЛО » технологии

Бивш вицепрезидент на SAP се присъедини към екипа на „Телерик“

След дълги години в Силициевата долина Арон Махимайнатан поема поста главен директор „Продукти“ в българската софтуерна компания

fb
3E news
fb
10-03-2014 02:21:00
fb

Арон Махимайнатан, бивш вицепрезидент на SAP, поема поста главен директор „Продукти“ в „Телерик“. От водещата софтуерна компания поясниха, че той ще ръководи управлението на продуктовата, маркетинговата и пазарната стратегия на всички решения на компанията, включително и на представената в края на месец януари Telerik Platform за разработка на мобилни приложения от край до край.

Арон Махимайнатан има над 16 години опит в сферата на софтуерните бизнес решения, където заема ръководни позиции във водещи технологични компании като SAP, Oracle и Siebel Systems. Преди да се присъедини към екипа на „Телерик“, Махимайнатан е вицепрезидент в SAP, където отговаря за SAP HANA платформените софтуерни продукти на компанията. Той е базиран в новооткрития офис на „Телерик“ в Пало Алто, Калифорния.

Махимайнатан е едно от ключовите назначения в „Телерик“ през последния месец, с които компанията ще засили присъствието си в корпоративния сектор. В средата на месец февруари на поста изпълнителен вицепрезидент „Глобални продажби“ се присъедини и Дерек Лангон, който над 15 години заема водещи ръководни позиции във високотехнологични компании в САЩ. Преди да стане част от екипа на „Телерик“, Лангон е изпълнителен директор на 5nine Software, където за по-малко от година значително увеличава приходите на компанията. 

Преди това, в ролята си на президент и главен оперативен директор на SmartBear, той изиграва ключова роля за увеличаването на бизнеса на компанията с над 1000 процента, както и отговаря за придобиването на четири компании. 

Телерик“ работи за много от водещите компании по света и вярваме, че с дългогодишния опит на Арон Махимайнатан и Дерек Лангон, както и с цялостната ни визия за развитието на компанията и продуктите ни, ще затвърдим и засилим своето глобално присъствие в корпоративния сектор. Арон и Дерек не само ще се фокусират върху достигането и развитието на нови пазари за „Телерик“, но също и върху настоящите ни клиенти, които очакват от нас да продължим да предоставяме водещи решения за разработка на софтуер“, коментира Васил Терзиев, съосновател и изпълнителен директор на „Телерик“.

A27781

Арон Махимайнатан
Телерик
SAP
Силициева долина
Telerik Platform
По статията работи: