НАЧАЛО » технологии

АББ влиза в партньорство с Ericsson за оптимизиране на управлението на облачни центрове за данни

Интегрирана автоматизационна платформа ще даде възможност на операторите на облачни технологии да наблюдават, контролират и автоматизират управлението на енергията

fb
3E news
fb
06-03-2015 11:12:00
fb

АББ, лидерът в енергетичните и автоматизационни технологии, подписа стратегически съюз с Ericsson, световен лидер в мобилните комуникации, за да предостави автоматизационна платформа тип „от край до край”, която ще оптимизира физическите и виртуални ресурси за центрове за данни и оператори на облачни технологии.

 

Чрез обединяването на облачната системата на Ericsson, и Decathlon® системата за управление на инфраструктурата на центрове за данни (Data Center Infrastructure Management - DCIM) на АББ, клиентите на облачни услуги на Ericsson ще се сдобият с контроли и инструменти от промишлен клас за управление и автоматизиране на гъвкав масив енергия, охлаждане и ИТ системи, съобщиха от дружеството. Новата платформа ще бъде стандартизирана за по-лесна употреба, ефективност и устойчивост.

 

“С узряването на пазара на центровете за данни, собственици и оператори започват да изискват същите възможности за управление и автоматизация, типични за други сложни и жизненоважни среди,” заяви Питър Тервиш, президент на дивизия „Процеси за автоматизацията” на АББ. “Нашият съюз с Ericsson разширява автоматизацията на физическата, механичната и електрическата инфраструктура чак до сърцевината на управлението на натоварванията в информационните технологии. Той ще предостави технологията, необходима на центровете за данни и операторите на облачни технологии да оптимизират натоварванията в ИТ, спестявайки оперативни разходи и същевременно подобрявайки надеждността и нивото на изпълнение на своите центрове за данни.”

 

В днешната високо конкурентна среда, операторите на центрове за данни все по-усилено търсят нови форми на оперативна ефективност в условията на все по-засилващото се сливане на управлението на центровете за данни, техните ИТ системи и апаратура – някога отделни една от друга дейности - в една по-цялостна форма на функциониране. Съюзът между ABB и Ericsson ще помогне за постигането на тези форми на ефективност като намали необходимостта от капиталови разходи; като даде възможност за по-бърз процес на усвояване на инфраструктурните ресурси, както и като намали разходите за енергия и поддръжка чрез по-добро управление на инфраструктурата.

 

Андерс Линдблад, ръководител на направление „Облачни технологии и интернет протоколи” (Cloud and IP) на Ericsson, споделя: “Избрахме АББ за наш партньор, тъй като „Decathlon за центрове за данни” е единственото налично днес продуктово решение в областта на управлението на инфаструктурата на центрове за данни, което може да осигури цялостна видимост в реално време и контрол от обслужващия процесор до енергийната мрежа, както и да даде възможност за динамична автоматизация на физическите ресурси на центровете за данни.”

 

Облачните технологии в мрежа се развиха бързо в последните няколко години, като до 2018 година се очаква да достигнат пазарен размер от 30.5 млрд. щатски долара, което се равнява на общ годишен ръст от 29%, според 451 Research. Облакът се приема широко като начин за постигане на по-бърза доставка на данни, подобрено функциониране на приложенията, както и повишена оперативна ефективност за критично важните натоварвания.

АББ
Ericsson
облачни технологии
енергийно оборудване
По статията работи:

Маринела Арабаджиева