Окт. 17 - Окт. 19
17.10.2017

Global Tech Summit 2017, София Тех Парк

Global Tech Summit 2017  - с фокус върху киберсигурността


Global Tech Summit - най-мащабният технологичен форум в регион, а ще се проведе в периода 17-19 октомври на територията и с подкрепата на София Тех Парк. Global Tech Summit обединява утвърдените конференции за софтуерни разработчици и ИТ професионалисти - Java2Days и CodeMonsters, и събитието, което промотира внедряването на иновативни технологии в помощ на бизнеса - Technology4Business.

В рамките на форума са включени и безплатните инициативи, насочени към бъдещите ИТ ескперти: Free Tech Training и Tech4Kids, съобщиха организаторите.

По време на Global Tech Summit ще бъдат дискутирани сериозността на съвременните кибер заплахи и ще се разгледат възможните решения. Международният технологичен форум се фокусира върху всички аспекти на сигурността и защитата, които попадат в обхвата на събитията: от проектирането и създаването на софтуер, през последващата обработка на данни, до методите за защита. Конференциите Java2Days и CodeMonsters ще се съсредоточат върху добрите практики и стандарти за изграждане на сигурен софтуер, докато Technology4Business ще обърне внимание на стандартите за сигурност, наложени от Европейския Съюз и как да бъдат спазени ефективно от компаниите в региона.

Посетителите на събитието ще имат възможност да се срещнат със световно известни имена в бранша, които презентират на водещите конференции за сигурност в Съединените Щати като BlackHat и DefCon (Маркус Хътчинс бе заловен от ФБР именно след DefCon в САЩ. Той обезвреди един от най-големите глобални кибер атаки (WannaCry), но от ФБР го обвиниха, че е продавал софтуер за кибер атаки (Kronos) на черния пазар.). Сред лекторите са Сирен Хофвандер, Субхо Халдер, Хавиер Годинез, Арън Кюър, Стив Костен, Андрю Круг, Марина Симаков, Стив Пуле и други. Освен силното технологично съдържание форумът ще включва и специални сесии, насочени към стила, здравословния начин на живот, спорта и хобитата, които вълнуват технологичните експерти.