НАЧАЛО » събития

British Airways вече допуска да летим с включени телефони и таблети

Пътниците обаче все още няма да могат да изпращат съобщения или да водят телефонни разговори

fb
3E news
fb
19-12-2013 06:59:00
fb

От днес пътуващите с British Airways имат възможност да оставят включени телефоните и таблетите си, което прави авиокомпанията първата в Европа, позволила това на пасажерите, съобщават "Ройтерс" и "Франс прес".

Споразумението с британската Служба за гражданска авиация премахва сегашните ограничения, според които устройствата трябваше да са изключени, докато самолетът е във въздуха и докато се готви за кацане. Пътниците обаче все още няма да могат нито да пишат съобщения, нито да провеждат телефонни разговори. За сметка на това обаче имат възможността да прекарат времето си по по-забавен начин – гледайки филми, играйки игри, слушайки музика.

Условието устройствата да останат включени по време на полета е те да са настроени на режим “полет”, който блокира текстовите съобщения, разговорите и достъпа до мрежа. Днешните промени не важат за лаптопите.

Пътниците на British Airways в бизнес класа между лондонското летище Сити и Ню Йорк вече могат да изпращат съобщения и имат достъп до безжичен интернет.

British Airways
гажданска авиация
мобилни устройства
По статията работи: