НАЧАЛО » събития

Проучване: Малките модулни реактори са добра възможност за Пуерто Рико

fb
3E news
fb
23-05-2020 09:30:25
fb

Малките модулни реактори могат да отговорят на енергийните нужди на Пуерто Рико като базова енергия, която да допълни възобновяеми източници на електроенергия. Те са устойчив енергиен източник и са с нулеви вредни емисии, се посочва в проучване на организацията Nuclear Alternative Project (NAP).

Пуерто Рико генерира 98% от електроенергията си от вносни изкопаеми горива, а електроцентралите, построени в края на 60-те години на миналия век, регистрират чести прекъсвания на електроенергия. През следващото десетилетие Пуерто Рико планира енергиен преход от изкопаеми горива към по-чиста енергия. Преди две години властите на острова приеха законопроект, който насърчава възможността за изграждане на АЕЦ, пише world-nuclear-news.org.

Организацията NAP, която е основана през 2016 г. от пуерторикански инженери в ядрената индустрия на САЩ и има за цел да популяризира малките модулни реактори в Пуерто Рико, предложи проучване на възможностите за развитието им на острова, за да се оцени икономическото и социално въздействие на атомната технология.

 

Малки Модулни Реактори
Пуерто Рико
ядрена индустрия
По статията работи:

3E news