НАЧАЛО » събития

Хасан Адемов: Уволнените корабостроители имат право на 1200 лв. обезщетение

Това обаче ще се случи, след като съдът излезе с решение по делото за несъстоятелност на предприятието, което се бави трета седмица

fb
3E news
fb
21-01-2014 02:53:00
fb

Уволнените корабостроители могат да получат до 1200 лв. обезщетение по Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодател. Това съобщи след среща с уволнените работници в Бургас министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Чрез регионалните си структури министерството ще информира работниците и служителите в закритото вече предприятие, които с месеци и дори с години не са вземали заплати, за възможностите да получат законовото обезщетение.

Това обаче може да стане, след като съдът се произнесе по процедурата за несъстоятелност, обясни министърът. Тя е стартирана на 2 октомври и в срок от 3 месеца трябваше да приключи. Това пък означава, че още на 2 януари съдът трябваше да е излязъл с решението. Вероятно има основателна причина за забавяне на съдебното решение, предположи Адемов.

118 бивши корабостроители вече са се записали районните поделения за социално осигуряване и ползват, информира още социалният министър.

 

бургаски корабостроителници
дело за несъстоятелност
съдебно решение
работници
трудови обезщетения
Хасан Адемов
протести
По статията работи: