НАЧАЛО » събития

Транспортно министерство обещава сериозни инвестиции в пристанищата

Изоставането в техническото оборудване в пристанищата е значително и затова транспортното ведомство си поставя за цел да го навакса

fb
3E news
fb
21-01-2014 06:57:00
fb

Да навакса сериозното техническо изоставане в пристанищата – това е един от основните приоритети, които си поставя Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това става ясно от думите на ресорния министър Данаил Папазов, който даде старт на строителните дейности по рехабилитацията на жп линията “Стамболийски – Пазарджик”.

За да акцентира върху значението на техническото оборудване върху резултатите на пристанищата, Папазов даде за пример постиженията на варненския порт, който през миналата 2013-а успя да отбележи рекордно постижение от над 10 млн. тона товари. Това е абсолютен връх в досегашната 108-годишна история на пристанището, подчерта министърът преди дни по време на отчета на ведомството.

Тогава той коментира, че в предприятието са инвестирани около 16 милиона лева, по-голямата част от които са отишли именно за покупката на кранове. Резултатите от вложенията са видни и по отношение на тазгодишната печалба, която възлиза на 5 млн. лева срещу 4.1 млн. лв. за 2012 година.

Тъй като на повечето места изоставането в техническо отношение през последните години е значително, подобна политика като във варненския порт ще бъде подета и в останалите пристанища, подчерта Папазов, цитиран от “Фокус”.

пристанища
техническо оборудване
инвестиции
порт "Варна"
По статията работи: