НАЧАЛО » събития

Синдикатите в Гърция обмислят спиранията на тока да продължат и следващата седмица

fb
3E news
fb
04-07-2014 06:09:00
fb

Генералната конфедерация на гръцките работници ще решава дали стачката в енергетиката да продължи и през следващата седмица. Протестът вече започна с прекъсване на електроснабдяването в различни райони на Гърция, предаде БНР. Ако стачката бъде обявена за незаконна, регионалните структури на синдиката ще предприемат действия в различни области, каза Панайотис Царамбулидис, президент на синдикалния център в Солун.

"За да стигнем до стачка, означава, че сме изчерпили всички останали варианти за реакция. Има прекъсвания за по един час на различни места в цялата страна. Около един милион души са нелегално работещите в Гърция без осигуровки", посочи Царамбулидис.

Забавено е разглеждането на документите на 375 хиляди гърци, които искат да се пенсионират и основната причина е, че администрацията не успява да разгледа документите. Отказано е изплащането на основна пенсия на 190 хиляди гърци и на още 30 хиляди души не е одобрено отпускането на помощни пенсии.

Припомняме, че стачката на работниците в енергийния сектор на Гърция започна преди ден. Тя е заради намеренията на гръцката страна да приватизира държавната енергийна компания PPC.

стачка
държавна гръцка енергийна компания
синдикати
Спиране на тока
PPC
По статията работи:

Георги Велев