НАЧАЛО » събития

Руски военни части се придвижват към столицата на Крим

Украйна е в бойна готовност, напрежението расте непрекъснато

fb
3E news
fb
02-03-2014 02:53:00
fb

Руска военна колона е потеглила от базата на руския Черноморски флот в Севастопол към столицата на Крим Симферопол, съобщава Асошиейтед прес. Руски военни са иззели оръжията от украински център за военноморска подготовка до Севастопол и от радарна база край гр. Судак. Това предаде Ройтерс, позовавайки се на украинското министерство на отбраната.

Руският флаг вече се вее на правителствените сгради в Харков, Днепропетровск, Одеса, Донецк, Луганск, Мариупол и Мелитопол.

Руснаците са призовавали украинските моряци да преминат на страната на "легитимните" власти в Крим, отбелязва руската агенция "Интерфакс". Няма сведения за нападения срещу етнически руснаци в Крим, посочва Асошиейтед прес.

Междудвременно украински военни от частите в Крим преминават на страната на силите за самоотбрана сред местните рускоговорящи, съобщи кореспондент на ИТАР-ТАСС. Много военни, несъгласни с курса на Киев, напускали военните части и подавали оставка. Подобни тенденции в редиците на украинската армия имало и на други места в страната.

Въоръжените сили на Украйна са в пълна бойна готовност. Властите в Киев призоваха за гражданска мобилизация

Кризата в Украйна
Конфликт между Русия и Украйна
военен конфликт
Крим
По статията работи: