НАЧАЛО » събития

Руски военни части нападнаха украинския флот в Севастопол

fb
3E news
fb
02-03-2014 01:43:00
fb

Руски военни части нападнаха украинския флот в Севастопол

Руската армия е започнала атака над украински части в Севастопол. Това съобщава в профила си във Фейсбук активистът на партия УДАР Дмитрий Белоцерковец. По-късно пред „Украинская Правда% той е потвърдил, че 39 отряд за военноморско обучение в Севастопол е блокирал входа на поделението с БТР и се готви за отбрана.

"Умоляват се журналистите да отразят или да отидат на място", пише УДАРовецът. През нощта части на украинския флот са претърпели руско нападение от пограничните сили в Балаклава и се готвят да отблъснат остатъка от Черноморския флот на Русия. В руски плен са попаднали украински офицер и парламентарист, а в една от сградите на флота е бил запален и пожар. Руски КамАЗ без опознавателни знаци е навлязъл на територията на поделението, а матросите са му преградили пътя назад с БТР.
 
Според информация на Ройтерс, руски военни длъжностни лица са конфискували оръжия от радарна база и военноморска база в Кримската автономна република, която е в състава на Украйна. Военните са принудили персонала на базите да премине на страната на „легитимните ръководители в региона". Източник от украинското военно министерство е посочил, че руснаците са иззели пистолети, пушки и сандъци с амуниции от радарен пост до град Судак и са ги отнесли с кола в неизвестна посока. Друга група от руски военни пък е иззела оръжия от украинска военноморска тренировъчна база в Севастопол, където руският военноморски флот също има база.

Украйна криза
руски военни
украински флот
нападение
По статията работи: