НАЧАЛО » събития

Павлова обеща да каже на 20 декември колко губим по ОП „Регионално развитие“

fb
3E news
fb
01-12-2014 06:06:00
fb

Колко пари ще загуби страната ни по Оперативна програма (ОП) „Регионално развитие“ ще стане ясно на 20 декември, стана ясно от думите на регионалния министър Лиляна Павлова. „На 20 декември мога да ви кажа конкретната ситуация. Към момента под риск по Оперативна програма Регионалноразвитие са 106 млн.евро, които трябва да се разплатят“, каза Павлова.

Министърът на регионалното развитие участва във форум "Строителството през 2015 г. – перспективи и предизвикателства. Възможностите през новия програмен период 2014 – 2020", организиран от КСБ.

"Рискът остава, но ние правим всичко възможно да го минимизираме, защото това е най-важната ни цел. На 20 декември ще мога да ви кажа каква е конкретната ситуация. В момента това, което правим е усилено разплащане по всички проекти, верифициране, проверка на плащанията, за да можем да съберем достатъчно сертификати. Към момента на 50 % тази сума сме я покрили", заяви Павлова.

Министър Павлова допълни, че са изпратени писма до всички общини, до всички кметове, техни бенифицианти, които работят по програмата, за да могат да си засилят плащанията.

"Нямаме достатъчно заявки, но се надявам, че ще наваксаме в максимална степен. Загуби обаче като число не искам да съобщавам, за да не демотивираме колегите. Искам в максимална степен да усвоим тези средства", каза Павлова. Припомняме, че средствата по еврофондовете за страната ни бяха спрени от ЕК заради нарушения, извършени във времето от 2010-2013 г.еврофондове
ОП Регионално развитие
Лиляна Павлова
По статията работи:

Маринела Арабаджиева