НАЧАЛО » събития

Павлин Павлов, Гранд Енерджи: Фирмите, закъснели да изберат доставчик, няма да останат без ток, но цената му няма да бъде конкурентна

fb
3E news
fb
14-09-2020 05:09:47
fb

Вносителят на закона за либерализиране на пазара на електроенергия и шеф на комисията по енергетика Валентин Николов и експертът от Гранд Енерджи  Павлин Павлов се обединиха окло тезата, че либерализирането на пазара на електроенергия е положителна стъпка в развитието на пазара. Либерализацията означава по – ниски цени.

В предаването „Беновска пита“ Павлин Павлов обясни, че смяната на доставчик става лесно до 10 -то число, за да влезе в сила от следващия месец.

Валентин Николов похвали активността на търговците на електрическа енергия за тяхната активност в разяснителната кампания. Николов допълни, че винаги може да бъде сменен доставчикът на ток, ако цената започне да не удовлетворява клиента.

Голяма част от свободните търговци са по-активни и по-гъвкави от ЕРП-тата, е неговото мнение.

През седмицата търговецът с над 10 годишен опит Гранд Енерджи визуализира трите лесни стъпка един стопански субект да излезе на свободния пазар, като ползва тях. Според Павлин Павлов да подпишеш договор с Гранд Енерджи е по – лесно, дори и от това да си поръчаш пица по телефона. Необходимо е само фирмите да изпратят запитване, като прикачат стара своя фактура. След това получават оферта и проектодоговор. Виждате точно колко спестявате от месечната си сметка и ако това ви удовлетворява – подписвате договор, а Гранд Енерджи поема тежестта на административната процедура от Ваше име.

Валентин Николов обясни, че държавата е

прекратила некоректната практика на ЕРП тата,

с която са обяснявали на фирмите, че няма нужда да избират нов доставчик на електроенергия.

Изборът на доставчик на ток може да намали сметката в края на месеца, а това означава увеличаване на конкурентноспособността на всяка фирма. Според Павлин Павлов цената на Гранд Енерджи е една от най – конкурентните на пазара. Нека компаниите направят информиран избор, призова още той.

Гранд Енерджи
пазар на електрическа енергия
либерализация
смяната на доставчик
По статията работи:

3E news