НАЧАЛО » събития

Нова мярка за подкрепа на бизнеса с бюджет от най-малко 170 млн. лева

Кандидатстването ще бъде изцяло онлайн, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в парламента.

fb
3E news
fb
27-11-2020 04:11:36
fb

Нова мярка в подкрепа на бизнеса разработват експерти на правителството. "Всички, които са затворени заради мерките, освен на тези 24 лева, ще могат да разчитат и на още една подкрепа, която сега подготвяме. Тя ще е от поне 170 млн. лева. Това е подкрепа за бизнеса, не за работниците", заяви на брифинг в Народното събрание вицепремиерът Томислав Дончев.

"Повече детайли ще имаме в понеделник. Нека всички предприемачи и собственици да знаят, че за периода, когато бизнесът им е затворен, те ще могат да разчитат на още помощ", добави Дончев.

Социалният министър Деница Сачева съобщи, че още днес документите за кандидатстване за помощта от 24 лева на ден за служителите от затворените бизнеси ще бъдат качени в сайта на Агенцията по заетостта, а в понеделник може да започне и кандидатстването. Тези, които бяха затворени от 28 октомври, ще могат да получат своите пари до 12 декември, заяви Сачева.

„Ще направим всичко възможно колкото се може повече хора да получат средствата преди празниците, обеща Сачева и каза, че ще се работи между Коледа и Нова година, за да се подпомогнат гражданите”. 

Томислав Дончев
помощ за бизнеса
170 млн. лева
онлайн кандидатстване
По статията работи:

3E news