НАЧАЛО » събития

На 5 март започва ремонтът на трамвайните релси по бул. „България“

Столична община пуска за 97 дни автобус №7 по трасето на трамвая

fb
3E news
fb
02-03-2014 03:31:00
fb

От 5 март започва планираният ремонт на трамвайните релси по бул. „България“ в столицата, който ще продължи 97 дни. Линията на трамвай №7 ще се обслужва от автобуси със същия номер. Това напомни за столичани зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов

Напълно ремонтираната трамвайна линия по булеварда ще бъде готова през юни и по нея общината ще пусне нови трамваи, каза той. Ремонтните дейности на участъка от бул. "Витоша" до трамвайно ухо "Борово" предвиждат цялостна реконструкция на линиите, спирките и подлезите по трасето. Рехабилитацията е част от проекта за интегриран столичен градски транспорт, финансиран по оперативна програма „Регионално развитие".

„Ще бъде изпълнена пълна рехабилитация на траймвайното трасе, ремонт на пероните. Отделно като собствена инвестиционна програма на Столична община ще бъдат ремонтирани и подлезите по протежението на бул. „България", за да може да се получи един цялостен ефект от тази инвестиция. Това включва и доставката на нови трамваи по ремонтираното трасе. Тоест до средата на годината – някъде към юни, би трябвало да приключат всички строителни работи", обясни зам.-кметът.

Той посочи, че по по-голямата част на трасето ще се обслужва от автобусна линия №7, като за нея ще бъде обособена отделна буслента. Така ще се гарантира максимално бърза скорост и удобство при пътуването на гражданите. Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки на трамвая по бул. „България“, плюс още няколко, които предстои да бъдат временно разкрити.

 

трамвай №7
ремонт на трамвайните релси
столична община
По статията работи: