НАЧАЛО » събития

Международен Автосалон София 2019 – автомобилното събитие за годината

fb
3E news
fb
09-10-2019 04:27:29
fb

„Предстоящото 24-то издание на София Мотор Шоу е част от календара на OICA и се нарежда в един ред със световните автосалони във Франкфурт, Париж, Шанхай, Токио и други центрове. Имаме претенциите всяко изложение да бъде по-добро от предишното и се надяваме тази година Вашите впечатления да ни дадат същата ретроспекция.“. Това каза Александър Миланов, председател на управителния съвет на ААП по време на пресконференция по повод най-важното автомобилно събитие на годината – международния „Автомобилен салон София 2019”.

Събитието ще бъде открито в петък – 11-ти октомври и ще продължи до 20 октомври. За посетители автосалонът в Интер Експо Център ще отвори врати в събота, 12 октомври от 10 часа.
 
75 фирми-изложители върху 12 000 кв.м. изложбена площ ще представят най-доброто от автомобилната индустрия и повече от 70 технологични новости. 21 автомобилни премиери и над 40 нови модели очакват посетителите на 24-то издание на автомобилния салон в София. Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – редица хибридни и Рlug-in хибридни модификации, както и 14 изцяло електрически, собщиха организаторите.

 „Нашият бранш е изправен пред най-голямата трансформация, откакто съществува, и това не е изненада за никого. За да може да продължи да бъде един от най-големите в Европа, трябва да се адаптира и затова акцентът на изложението са екологичните автомобили, които да отговорят на новите изисквания, които влизат в сила догодина. Доста от премиерите са подчинени на тази тенденция – хибриди, Plug-in хибриди и електрически автомобили, които ще стават все повече“, заяви Храбрин Иванчев, член на УС на ААП.

Международният „Автомобилен салон София 2019” е най-престижното изложение в региона и едно от 12-те в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA). Само 3 от тях са в страни от ЕС, като софийското ще бъде последното в Европа за годината. Редица марки, които не успяхме да видим на най-големия салон във Франкфурт през септември, са ангажирали свои площи за експозицията в София. Не само, че няма липсващи производители, но в нашата столица ще видим и 4 съвсем нови за българския пазар бранда – това ще е първото официално участие на Rolls-Royce на изложение в източна Европа, нови са и испанската спортна марка CUPRA, италианските DR и китайските електромобили ORA. Така 24-то издание на автомобилен салон София се очертава да бъде най-мащабната и впечатляваща витрина на автомобилната индустрия от форумите досега, както и може би единственият салон в Европа тази година с участието на всички водещи производители.  

Според Вихрен Горанчев, член на УС на ААП другата основна цел при развитието на автомобилите е безопасността. „Затова на автосалона ще бъдат показани най-новите модели коли, оборудвани със системи с най-висока степен на активна и пасивна безопасност. Тенденцията е да се намалят рисковите фактори, а от там и да се намалят жертвите по пътищата. За борбата с войната на пътищата автомобилните производители ще внедряват в новите модели все повече системи и технологии за управление и автоматизиране на процесите, като до 3 години всички нови автомобили ще имат 11 задължителни системи, които ще намалят инцидентите“, подчерта той.

Тази година сред експонатите ще бъдат и някои от най-впечатляващите мотоциклети на HONDA и PEUGEOT. Запазено място в изложението имат също производителите и търговците на гаражно оборудване, резервни части, гуми, масла, автоаксесоари, охранителни системи, кар аудио системи, лизингови компании, банки, застрахователи и др.  

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Съпътстващи атракции:

Организаторите и изложителите са подготвили атракции, забавления и награди за посетителите.

Най-запалените ще могат не само да видят най-актуалните модели, но и да ги тестват - повече от 150 автомобила за тест драйв са организирани в 4 зони.  

Феновете ще имат възможност да усетят част от атмосферата и адреналина на F 1 с управление на дистанционно задвижвани автомобили, базирани на истински модели, по специална състезателна мини писта. За победителите ще има специална награда – безплатен абонамент за платформата „Play Diema Xtra”.

Светът на Ferrari ще оживее на щанда на Shell. Със специален симулатор „пилотите“ ще обиколят тестовата писта на Ferrari „Фиорано“ в Маранело, Италия. За най-бързите също ще има награди.

Освен удоволствието да видят, да тестват и да закупят някои от последните модели автомобили, един от посетителите на изложението ще има невероятния шанс да си тръгне с нов автомобил. Изборът е между 12 автомобила с цена от 28 000 до 63 000 лева.

Работно време за посетители

През делничните дни залите ще бъдат отворени от 10:30 до 19:30 часа, а в събота и неделя работното време е удължено – от 10:00 до 20:00 часа.

Билети

Билетите за „Автомобилен салон София 2019” са в продажба в мрежата на Ивентим. Предвидени са гъвкави варианти за различни групи посетители и за различните дни и часове. Билетите за възрастни са с цена 10 лева, като след  17:00 часа e 8 лева. За деца между 8 и 16-годишна възраст, билетите съответно са 6 лева и 4 лева.  Билетите ще бъдат налични и по време на изложението, в касите на изложбения център. Не чакайте на опашка, купете билет онлайн: https://sofiamotorshow.bg/tickets/

Транспорт

Всички посетители ще имат възможност да ползват буферния паркинг при метростанция „Интер Експо Център - Цариградско шосе”. Капацитетът на паркинга е 1300 места, като входовете са в локалните платна пред “Интер Експо Център” и магазин „МЕТРО”.

Освен метрото, посетителите могат да ползват и автобусни линии, осигуряващи директен достъп до Интер Експо Център: 1, 3, 5, 6, 114.

----------------------------------------------------------

Още информация можете да откриете на https://sofiamotorshow.bg/

Онлайн билети могат да бъдат закупени на https://sofiamotorshow.bg/tickets/

Автосалон 2019
технологии
иновации
По статията работи:

3E news