НАЧАЛО » събития

Данаил Папазов: Поскъпване на билетите за влак ще има само за “търговските линии”

Министърът предлага цените на билетите за влаковете, изпълняващи социални функции, да останат същите

fb
3E news
fb
19-12-2013 03:18:00
fb

Увеличение на цените на биелтите за влак ще има единствено на тези по направления, които не са дотирани от бюджета, каза пред журналисти минисърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

 

Става дума за чисто търговските линии в посока от София към морето, по които не се изпълняват социални функции. С колко точно ще се повиши цената ще стане ясно през януари 2014 г. и то след темата бъде подложена на обществено обсъждане. По останалите цените на билетите ще се запазят на сегашните си равнища.

 

Информацията, че от 1 януари 2014 г. ще има поскъпване на цените на билетите средно с 5 на сто, се появи преди известно време. Още тогава Папазов посочи, че такова наистина се очаква, като най-голямо ще е за експресните линии – със 7-8%. За други обаче изобщо няма да има такова и цените ще си останат като досегашните, изтъкна тогава министърът.

 

Във връзка с финансовото състояние на БДЖ, Папазов коментира, че отчет ще бъде направен в началото на идната година. Той все пак не пропусна да спомене, че към момента то е много по-добро в сравнение с това, което се е очаквало в началото на годината.

БДЖ
цена на билети
търговски жп линии
По статията работи: