НАЧАЛО » събития

Гърция ще субсидира закупуването на електромобили, мотоциклети и велосипеди на ток

fb
3E news
fb
01-06-2020 08:53:06
fb

Екологичен бонус или субсидии за физически лица, фирми и таксиметрови служби за закупуване на електромобили, мотори, велосипеди и микробуси предвижда законопроект в Гърция.

Документът е част от обширния план за „зелен транспорт” и подобряване качеството на живот, който ще бъде представен от премиера Кириакос Мицотакин на 5 юни - Световния ден на околната среда, предаде БГНЕС.

Проектозаконът включва и данъчни облекчения за фирмите, които решат да използват електрически автомобили и мерки за използване на електрически транспорт в обществения сектор. Предвижда се собствениците на електромобили да ползват безплатен паркинг.

МИА припомня, че в средата на февруари в парламента на Гърция беше доставен първият електромобил, а председателят Константинос Тасулас заяви, че 26 депутати ще сменят служебните си автомобили с електрически.

България също ще продължи да стимулира електрическата мобилност чрез данъчни облекчения и изграждане на мрежа от зарядни станции, заяви наското заместник-енергийният министър Жечо Станков.

Гърция
електромобили
законпроект
субсидии
По статията работи:

3E news