НАЧАЛО » събития

Глобален и евтин електромобил майсторят британците

Всичко в него ще подлежи на рециклиране

fb
3E news
fb
20-10-2010 04:41:25
fb

 

Ерата на колите с двигатели с вътрешно горене свърши, а новото начало ще се постави от първия глобален масов електромобил. Това обявиха снощи две британски компании, които обединиха усилия в създаването на колата.

 

"Майра"(MIRA Ltd) е инженерингова и консултантска фирма, която работи в областта на автомобилостроенето и автомобилния бизнес от години, докато "Гевко"(GEVCO) е създадена специално за проекта. Електромобилът, който за момента е само концептуална разработка, е наречен "Гевко"(GEVCO от Global Electric Vehicle Concept).

 

Двете британски компании обаче имат много по-мащабни планове, като те предвиждат на пазара да бъдат пуснати цяла серия електромобили, които използват една и съща платформа и технологии, но имат различно предназначение. От "Майра" и "Гевко" акцентираха върху факта, че превозните средства ще са от леки и напълно подлежащи  на рециклиране материали и ще използват нова генерация революционни системи за задвижване и съхраняване на енергията.

 

Нищо повече за техническите характеристики на колата не беше съобщено. Подчертано беше обаче, че глобалният електромобил ще достъпен като цена и евтин за експлоатация. Сред първите задачи на "Майра" и "Гевко са тестване на новите технологии в практиката, работа по дизайна на колата и проучването на изискванията към подобен род превозни средства в различните държави.


По статията работи:

Admin Admin