НАЧАЛО » събития

Великобритания може да ограничи интернет достъпа, заради липса на капацитет за пренос на данни

Инфраструктурата на страната ще бъде запълнена максимално до 8 г., все по-голяма част от електроенергията се използва от смартфони и компютри

fb
3E news
fb
04-05-2015 12:17:00
fb

Великобритания може да бъде принудена да въведе ограничения при използването на широколентов и кабелен интернет. Причината е, че според специалисти от Острова до 20 години все по-засиленото сърфиране в интернет ще доведе в до недостатъчен капацитет (capacity crunch) при инфраструктурата. Отделно видео стрийминга става все по-популярен във Великобритания, а това, съчетано с по-мощните компютри, означава използване на по-големи количества електроенергия, съобщава Daily Mail. Така при запазване на сегашния тренд за увеличаване на услугите след 20 г. цялото електорзахранване на Великобритания може да отива за интернет услуги.

Експерти твърдят, че Обединеното кралство е близо до максималното използване на националната мрежа от оптични кабели за първи път в историята си. В момента използването на известни уебсайтове за гледане на видео като  Youtube или Netflix оказва сериозно пренапрежение върху комуникационната инфраструктура. Максималния капацитет на инфраструктурата се очаква да бъде достигнат до осем години.

Очаква се представители на индустрията ще проведат среща в Лондон още този месец, за да обсъдят предстоящата „криза с капацитета“ пред британските интернет компании. Специалистите посочват, че включвайки настолните компютри и телевизорите, интернет съобщенията вече ползват между 8 и 16 процента от електричеството във Великобритания.

Великобритания
капацитет за пренос на данни
интернет свързаност
проблеми
По статията работи:

Георги Велев