НАЧАЛО » събития

Борисов призова БСП да подкрепи актуализацията и на здравната каса, и на държавния бюджет

fb
3E news
fb
29-07-2014 04:13:00
fb

Лидерът на партия ГЕРБ Бойка Борисов призова БСП да подкрепи актуализацията на бюджета, предложена от кабинета "Орешарски". В изявлението си пред депутатите Борисов се позова на постигнатото съгласие между парламентарно представените партии при президента Росен Плевнелиев. В противен случай БСП действа против собственото си правителство, подчерта лидерът на опозицията.

Актуализацията на здравната каса е необходимо, но трябва да бъде подкрепена и ревизията на държавния бюджет поне в минималната рамка, предложена от правителството, каза Борисов. "Единственото, което ни води в този момент да сме тук, в залата, да искаме да го направим, това са думите на президента, тъй като той пряко отговаря за следващите три месеца за служебното правителство", подчерта лидерът на ГЕРБ. По думите му това е отговорно от страна на ГЕРБ, отговорно е от страна на ДПС и би било отговорно от страна на БСП да се присъденият, "за да създадат необходимия минимум поне в следващите два и половина - три месеца на държавата".

Борисов призова депутатите от БСП да подкрепят предложената от кабинета корекция на бюджета. "В противен случай излиза, че вие не си подкрепяте правителството. Ако е така, вече е друга тема", каза Борисов и допълни: "Ако е наше, кажете, че е наше, тогава, ела, Чобанов, в нашата стая да ти дам задачи. Много са отговорни нещата, много тежко време ни предстои. Далеч това не е най-тежкото".

Борисов призова депутатите от БСП, ако трябва, да вземат почивка, темата да бъда обсъдена. "Не ни е изгодно това, не ни е изгодно политически, но е изгодно за държавата, добре е за хората, добре е за болните, лекарите и всички останали", категоричен бе той.

Лидерът на ГЕРБ увери, че ще убеди депутатите от партията да подкрепят предложената от правителството актуализация на бюджета. Към народните представители от БСП той се обърна с думите, че ако и това не искат да подкрепят, е важно това да се запомни и всяка партия да носи своята отговорност.

актуализация на бюджета на НЗОК
актуализация на държавния бюджет
Бойко Борисов
По статията работи:

Галина Александрова