НАЧАЛО » събития

БАН обяви научна сесия за младежи от 8 до 12 клас

fb
3E news
fb
29-07-2014 03:30:00
fb

Във връзка с инициативите около 145-тата си годишнина Българска академия на науките (БАН) стартира Ученическия институт (УчИ – БАН) с идеята да даде възможност за изява на младежите, запалени по изследователката дейност и приложната наука. Поканата за участие е насочена към ученици между 8 и 12 клас.

Всеки може да се включи със самостоятелна разработка или в съавторство. Независимо от избраната форма, целият процес ще премине под менторството на учител, научен работник, университетски преподавател, студент или друг специалист, посочват от БАН.

Целта е накрая изследването да придобие завършен вид и да се оформи в писмен проект, като наличието на оригиналност и творчество ще бъдат оценени значително по-високо, отколкото ако текстът има просто реферативен характер.

Финалният проект трябва да бъде предаден до 15-и септември, след което ще бъде рецензиран и оценен от специалисти в съответната научна област. Най-добре представилите се участници ще имат възможността да представят идеята си на специална конференция, организирана от БАН. Авторите на най-високо оценените проекти пък ще получат награди, както и правото да проведат едномесечен стаж (със заплащане) в постоянно научно звено на БАН, където ще могат да ползват библиотека, лаборатория, изчислителни ресурси и др. Авторите на останалите проекти ще получат удостоверение за участие в УчИ-БАН.

При окончателното класиране на разработките ще се взема предвид съдържанието на проекта, съобразяването с препоръките на рецензентите и самото представяне на проекта по време на Ученическата научна сесия.

Още за изискванията и условията може да прочетете тук.

БАН
Ученически институт към БАН
наука и научни изследвания
По статията работи: