НАЧАЛО » свят

Shell се готви за вложения от по 1 мллрд. долара годишно във ВЕИ

fb
3E news
fb
10-07-2017 03:06:00
fb

Royal Dutch Shell Plc планира вложения от 1 млрд. долара годишно в подразделението си New Energies, занимаващо се с развитие на възобновяеми източници на енергия (ВЕИ). Това заяви главният изпълнителен директор на компанията Бен ван Берден в рамките на 22-я Световен петролен конгрес (WPC 2017), който се провежда в Истанбул.

„В някои части на света ние наблюдаваме, че електромобилите на акумулатори стават много популярни сред потребителите“, освен това разходите за проекти във вятърните и слънчеви мощности намаляват, цитира думите ван Берден агенция Блумбърг. По думите му, тези промени са положителна новина за целия свят и те трябва да бъдат подпомагани.

Shell обръща внимание на широките възможности в проекти, при които само един акумулатор не е достатъчен: превозите по въздух, морския транспорт, автотранспорта, на по-актуалното водородно гориво, втечненият природен газ и биогоривата от ново поколение, смятат от компанията.
По-рано в хода на  WPC 2017 министъра на енергетиката на Русия Александър Новак и топ мениджъра на Saudi Aramco Амин Насър отбелязаха, че петрола и газа ще останат доминиращи сред енергоносителине през следващото десетилетие.

Бен ван Берден смята, че развиващите се страни от Азия и Африка, където структурата на енергийните мощности още не е придобила завършен вид, съществува възможност за преход към екологичен вид чисти горива, като се прескочи стандартния прогрес от „мръсни“ към по-малко вредни енергоносители.

Royal Dutch Shell plc
ВЕИ
вложения във ВЕИ
енергоносители
LNG
По статията работи:

Маринела Арабаджиева