Saudi Aramco вече е акционерно дружество, планира IPO

В началото на 2016 г. компания обяви плановете си да излезе на фондовия пазар като първичното предлагане се оценяваше на 2 трилиона долара, излизането на пазара може да се отложи до 2019 г.

Източник: БГНЕС

Държавната петролна компания на Саудитска Арабия "Сауди Арамко" (Saudi Aramco) стана акционерно дружество, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация, публикувана в официалния бюлетин на кралството, пердаде БГНЕС.

Изменението на статута на петролната компания е свързано с плановете за публично предлагане на акции на компанията (IPO). Капиталът на "Сауди Арамко" се оценява на 16 милиарда долара или 200 милиарда обикновени акции. Предполага се, че в управителния съвет ще влязат 11 души.

През януари 2016 година компания обяви плановете си да излезе на фондовия пазар като първичното предлагане се оценяваше на 2 трилиона долара. През октомври се оказа, че организаторите се сблъскват с многобройни проблеми от финансов, правен и нормативен характер. Според агенция Блумбърг излизането на "Сауди Арамко" на пазара може да бъде отложено до 2019 година.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари