НАЧАЛО » свят

RWE съкращава изкупуването на електроенергия

fb
3E news
fb
24-12-2013 01:01:00
fb

RWE AG, втората по големина енергийна компания в Германия не планира да удължи дългосрочните договори с няколко от доставчиците на електроенергия. Причина за това намаляващото търсене на електроенергия в Европа, съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на източници, запознати със ситуацията.

Плановете на RWE може да засегнат компанията STEAG GmbH, договорът с която изтича след 2 години,  също така две неголеми въглищни централи.

Цените на електренергията в Германия намаляват във връзка с развитието на възобновяемата енергетика, а също така и заради спадът на потреблението на електроенергия до минимума от 2009 г.

По данни на изследващата организация Energiebilanzen, потреблението на енергия в Германия през настоящата година в сравнение с 2012 г. е намаляло с 1,8% - до 596 ТВтч.

На този фон през август RWE обяви плановете си за закриване на част от предприятията в Германия и Нидерландия с мощност от 3,1 хил. МВт, което представява почти 7% от производството на електроенергия в северна Европа.

RWE AG е сред 5-те най-големи енергийни компании в Европа. Компанията доставя електроенергия  на почти 20 млн. потребители и газ на почти 10 млн. клиенти в няколко европейски страни.

RWE
електроенергия
Европа
По статията работи:

Маринела Арабаджиева