НАЧАЛО » свят

PwC: Световните разходи за инфраструктура през 2025 г. ще нараснат 2,2 пъти до 9 трлн. долара

fb
3E news
fb
23-06-2014 05:57:00
fb

Разходите за инфраструктура в световен мащаб ще нараснат от 4 трлн. долара през 2012 г. до 9 трлн. долара през 2025 г. Прогнозита са на консултантските компании   PriceWaterhouseCoopers" (PwC) и Oxford Economics.

Най-висок ръст на инвестициите в инфраструктурни проекти ще продължат да осъществяват Китай и другите страни от Азиатския регион. В същото време Западна Европа ще може да достигне докризисното ниво на разходте за инфраструктура едва през 2018 г., смятат експертите от PwC.

Според даните от изследването, ръстът на инвестициите в Китай и Азиатско-тихоокеанския регион ще осигури 60% от световните разходи за инфраструктура през 2025 г., а делът на Западна Европа ще спадне до 10%, при положение че преди няколко години той е бил два пъти по-висок.

Развитието на мегаполисите, както в развитите, така и в развиващите се пазари отразяващо международните икономически и демографски тенденции ще създаде огромна нужда от нова инфраструктура, което ще окаже фундаментално влияние върху развитието на сектора за десетилетия напред, се казва в изследавнето на консултантските компании.

PwC
инфраструктура
Oxford Economics
По статията работи:

Маринела Арабаджиева