НАЧАЛО » свят

PGNiG откри ново газово находище в Полша

fb
3E news
fb
29-05-2017 11:24:00
fb

Полската енергийна компания PGNiG откри ново газово находище в страната, съобщава Ройтерс, позовавайки се на съобщение на компанията.
Находището е разположено недалеч от западния град Шрода Велкополска. Засега компанията извършва тестване на потока от газ от кладенеца, за да оцени потенциала на находището. PGNiG вече е пробила кладенец на дълбочина от 3650 метра и с хоризонтал от 400 метра.
„Предварителните изследвания на находището показват търговско жизнеспособно натрупване от въглеводороди, добивът на природен газ ще става от кладенеца Милослав-5К/Н“, цитира агенцията изявлението на PGNiG.

“Използването на хоризонталното сондиране доведе до много добри резултати. За пръв път този метод беше използван в тази част на Полша“, отбелязват от компанията.

PGNiG притежава 51% дял от концесията  Kornik-Sroda Wielkopolska, където има кладенец, отбелязва агенцията. Останалите 49% са собственост на държавната PKN Orlen.

PGNiG е основана през 1976 г. Тя се занимава с проучване и добив, внос и съхранение, както и продажба на природен газ и петрол. Компанията има дял в около 30 международни компании. Разполага с филиали в Русия, Белгия, Пакистан, Украйна и Беларус.

полската PGNiG
газово находище
По статията работи:

Маринела Арабаджиева