Morgan Stanley: Енергията за майнинга на криптовалута ще надхвърли 149 ТВтч

Енергията, необходима на глобално ниво за създаване на криптовалута през настоящата 2018 г. може да стане двигател за ръста на производството на енергия от ВЕИ основно в САЩ и Китай.

През ноември 2018 г. необходимостта на майнерите на криптовалута от електроенергия може да надхвърли енергийното потребление на Аржентина.
Както пише Bloomberg, позовавайки се на анализатора от Morgan Stanley Nicholas Ashworth , необходимостта от енергия за майнинга ще надхвърли 140 Твтч. Това е около 0,6 % от общото световно потребление на електроенергия.

Той смята също така, че за електромобилите в света през 2025 г. може да е необходимо също толкова количество електроенергия.
Според експерта такова търсене на електроенергия е полезно за бизнеса, който инвестира в развитието на проекти за „зелена“ енергетика, включително за NextEra Energy Inc., Iberdrola SA и Enel SpA.

По данни на агенция Bloomberg към края на 2017 г. търсенето на електроенергия от майнерите на криптовалутата биткойн е нараснало до 20,5 Твтч.
През декември изследователи от компанията Digiconomist заявиха, че още през 2020 г. за майнинг ще е необходима толкова електроенергия, колкото сега се потребява в целия свят.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари