НАЧАЛО » свят

Ernst & Young: сривът на петролните цени замрази енергийни проекти за 200 млрд. долара

fb
3E news
fb
17-06-2015 08:01:00
fb

Според консултантската компания Ernst & Young в резултат на срива на котировките на петрола в енергийния сектор на световната икономика са отложени или замразени проекти на обща стойност от 200 млрд. долара.

Ние отчетливо виждаме, че към настоящия момент участниците в петролната индустрия са се настроили за работа в условията на понижени цени на петрола. Те не очакват кой знае колко голям ръст на котировките в близко бъдеще“, заяви в Лондон Анди Броган, ръководител на глобални практики в Ernst & Young.

Създадоха се определени очаквания по повод това, че волативността в цените на енергоносителите ще се запази за достатъчно дълъг период от време и компаниите трябва да се адаптират към тези условия. Трябва да се отбележи, че компаниите все по-често и по-внимателно извършват пероценка на активите в портфейлите си. В тези условия много поректи да обречени на перразглеждане. По наши оценки, съвкупната стойност на нефтогазовите проекти, които вече са отложени или отменени съставляват 200 млрд. долара“.

Цифрата, огласена от Ernst & Young е много по-висока от предходните оценки. В частност, през месец май 2015 г. Financial Times, позовавайки се на доклад на норвежката консултантска компания Rystad Energy заяви, че компаниите по целия свят вече са спрени или отложени проекти за сумата от 118 млрд. долара, които иначе са били планирани за осъществяване през следващите няколко години.

Ernst&Young
цени на петрола
енергийни проекти
По статията работи:

Маринела Арабаджиева