Brent достигна 57 долара за барел

В рамките на търговията в четвъртък цените на петрола се повишиха значително, което в частност е дължи и на преговорите между президента на Русия Владимир Путин и кралят на Саудитска Арабия Салман Бен Абдел Азиз Ал Сауд. Държавните глави се изказаха в подкрепа на дейността на министерствата на енергетиката по споразумението за намаляване на добива на петрол от ОПЕК и страните извън картела.
Според данните от търговията на 5 октомври стойността на декемврийския договор за петрола сорт Brent на борсата ICE Futures в Лондон се повиши с 1,20 долара, или 2,15 % - до 57 долара за барел.

Ноемврийският фючърс за лекия петрол сорт WTI на борсата в Ню Йорк (NYMEX) поскъпна с 0,81 долара – до 50,79  долара за барел.
След силното поскъпване в четвъртък тази сутрин петролът стартира с понижение на цените, но впоследствие те се възстановиха, става ясно от прегледа на данните на борсата.

Декемврийският фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин поевтиня със 7 цента – до 56,93 долара за барел. Впоследствие Brent се върна до 57,02 долара за барел.

Котировката на ноемврийския договор за лекия петрол WTI стартира със загуба на 8 цента от вчерашната си стойност – до 50,71 долара за барел, но малко по-късно почти си върна позицията – 50,76 долара за барел. Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари