7 европейски компании с интерес към консорциум за управлението на украинската газотранспортна система

Седем европейски компании са заинтересовани от участие в консорциум за управлението на украинската газотранспортна система, съобщи вицепремиерът на Украйна Владимир Кистион във Facebook в петък.

Той обяснява, че се е състояло първото заседание на работната група, която правителството на Украйна е упълномощила да проведе предварителни консултации с международни оператори на магистрални газопроводни системи, които са заинтересовани да станат партньори на Киев в управлението на газотранспортната система на Украйна.

„Към 21-22 февруари ще проведем първите интервюта с тези компании, които изпратиха своите предложения в Украйна. Имаме седем заинтересовани партньора, двама от които представляват известни в Европа газови консорциуми. Своят интерес за влизане в съвместно управление на националната газотранспортна система изразиха Белгия, Франция, Холандия, Словакия, Испания, Италия, Румъния, Гърция и Германия“, съобщава Кистион.

По негови данни, паралелно до 1 март министерство на енергетиката и въглищната промишленост на Украйна очаква предложения от други компании, които по едни или други причини не са успели да подадат своите предложения до 1 февруари.

„След преговори работната група ще определи предложения за условия в конкурса и ще ги предложи за разглеждане от правителството и Върховната рада за провеждане на прозрачен избор на международен партньор“, пише Кистион.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари