50% от „Турски поток“ е готов

„Газпром“ е завършил полагането на 50% от морския участък на газопровода „Турски поток“, става ясно от съобщение на South Stream Transport B.V, дъщерната компания на „Газпром“, отговаряща за реализирането на проекта.

По-рано в интервю за турската агенция Anadolu председателят на „Газпром“ Алексей Милер заяви, че компанията е положила почти 910 км от морския участък, или 49 % .

„На 6 март завърши полагането на 50 % от морския участък на газопровода „Турски поток“. Към днешна дата са положени над 930 км от газопровода в Черно море общо по трасето и на двете тръби. Корабът Pioneering Spirit , осъществяващ дълбоководното полагане на „Турски поток“, премина в първата половина по дъното контролната точка от 706 километър от първата тръба на газопровода. По втората тръба 224 километра от газопровода са построени през 2017 г.“, се казва в съобщението.

Полагането на морската част от „Турски поток“ започна на 7 май 2017 г. чрез кораба Audacia. На 23 юни 2017 г. корабът Pioneering Spirit започна полагане в дълбокия участък и осъществяване на по-нататъшното полагане на тръбите.
„Газпром“ започна строителството на морската част на газопровода „Турски поток“ на 7 мая 2017 г.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари