32 души изчезнаха след сблъсък на танкер с петрол от Иран и кораб със зърно от Хонконг

Пътуващият под флага на Панама от Иран за Южна Корея петролен танкер SANCHI се сблъска в събота вечерта с хонконгския товарен кораб CF CRISTAL при източното крайбрежие на Китай. Според последните данни на министерство на транспорта на Китай, 32 души от екипажа на танкера са изчезнали, съобщава агенция Синхуа.

Сблъсъкът е довел до пожар на танкера, който е превозвал 136 хил.тона газов кондензат. Сред изчезналите са 30 граждани от Иран и двама члена на екипажа от Бангладеш. На борда на товарния кораб от Хонконг, превозващ 64 тона зърно са се намирали 21 човека, граждани на Китай, които вече са спасени  и са извън опасност. Сблъсъкът е станал на 160 мили на изток от устието на река Яндзъ в Източно Китайско море.

В операцията по издирването на изчезналите и за отстраняване на последствията от сблъсъка участват кораби от китайската и южнокорейската брегова охрана, включително и самолет.

Според съобщението в района на аварията се е образувало петролно петно, но специални кораби извършват дейности за отстраняване на последствията от разлива. Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари