НАЧАЛО » свят

16 милиардера, в това число и от списъка на „Форбс” призоваха за край на украинския конфликт

fb
3E news
fb
20-08-2014 08:31:00
fb

Британският милиардер Ричард Брансън и още 15 големи бизнесмени от Запада, Русия и Украйна, в това число и от списъка на сп. „Форбс” призоваха деловите среди „да се пррисъединят към тях” и „да започнат диалог” с цел „създаване на диалог за мирно решаване на проблемите”. „Всички ние трябва да работим за постигане на мир в Украйна”, се казва в обръщението. Според изявлението правителствата трябва да работят за разрешаване на украинската криза в най-скоро време, която по думите им е сериозна заплаха за световната икономика. В частност те заявиха и готовността си да помогнат, информира ИТАР-ТАСС.

„Тъй като лидерите на деловата общност от Русия, Украйна и страните от Запада са обезпокоени, ние призававаме нашите правителства да тръгнат към компромис и да намерят мирно разрешение на продължаващата криза. Ако ние може да помогнем на този процес, ще сме щастливи да направим това”, се казва в изявление, публикувано на сайта на основателя на компанията Virgin,  Брансън.

Под обръщението освен самият Брансън са подписани руски и украински бизнесмени: шефът ат Unilever Пол Полмън, първият председател на eBay Джефри Скол, почетният председател на Tata Sons Ltd Ратан Тата, лауреатът на Нобелова награда  Мухамад Юнус, както и генералният директор на групата „Связаной” Денис Лйдковски, основателят на Novikov Group Аркадий Новиков, основателят на групата „Ролф” – депутатът от Държавната дума Сергей Петров, председателят на Института за съвременно развитие Игор Юргенс, основателят на Foodline Group Максим Иванов, основателят на EastOne Group Виктор Пенчук, генералният директор на инвестиционната компания Concorde Capital Игор Мазеп, президентът и председател на Съвета на директорите на КМ Core Евгений Уткин.

Virgin Group
Unilever
Tata Sons Ltd
Форбс
Украинска криза
По статията работи:

Маринела Арабаджиева