НАЧАЛО » свят

15 наши фирми участват в изложението "Зелена седмица"

Международният фестивал започва днес и ще продължи до 16 януари

fb
3E news
fb
17-01-2014 02:35:00
fb

15 български фирми участват в тазгодишното издание на фестивала “Зелена седмица” (GRUNE WOCHE’14) в Берлин. На националния си щанд страната ни ще представи месни и млечни деликатеси, козметика с розово масло, вино, сладолед, мед, подправки и сувенири.

Освен това, България ще бъде представена и чрез ресторант, който ще предлага традиционни български специалитети. В програмата му е включена и фолклорна програма ще привлича вниманието на претенциозните европейски посетители, предаде БНР. В рамките на събитието министър Димитър Греков ще участва в глобален форум за храни и земеделие и среща на върха на министрите на земеделието.  

GRUNE WOCHE е най-голямото изложение на хранителни продукти в света, а тази година се очакват над 400 000 посетители. 79-тото му издание на започва днес, 17 януари, и ще продължи до 26 януари 2014 г.
Основаната през 1926г. изложба има няколко тематични направления- храни и луксозни артикули, бира, вино и спиртни напитки, меса и колбаси, морски дарове, чайове, билки и подправки, селскотостопанско и градинарско оборудване, машини и съоръжения, раздел за семена, оранжерии и градинарство, животновъдство и специален раздел за уреди и оборудване за кухнята и домакинството.
.

зелена седмица
фестивал
изложение
Димитър Греков
По статията работи: