2021 година Deutsche Telekom ще започне да използва изцяло възобновяеми енергийни източници

Deutsche Telekom с решение да намали с 90% емисиите до 2030 г. спрямо 2017 година

Климат / Свят
Рая Лечева
496
article picture alt description

Deutsche Telekom взе решение на ниво група да изпълнява климатичните цели на Европа за въглероден неутралитет до 2050 година като одобри своето решение, което беше публикувано от инициативата Science Based Target през 2019 г. Тя обхваща всички нива на емисии и също разглежда използването на възобновяеми източници. Така компанията също е един от добрите примери, които влизат в доклада на ЕК от Европейската кръгла маса за индустрията „Making the most of Europe’s climate leadership“.

Deutsche Telekom иска да намали своите емисии с 90% до 2030 г. спрямо нивата от 2017 г. Една основна част за постигане тази цел е използването на 100% мощност от възобновяеми енергийни източници вече от 2021 г. за цялата група.

До 25% спад на емисиите на клиент до 2030 година

Освен това си поставя и амбициозната цел да намали емисиите с 25% на клиент до 2030 година спрямо базова 2017 година като част веригата на стойността

Последно до 2050 г. Deutsche Telekom цели да постигне въглероден неутралитет, обхващащ всички емисии.

Интелигентни отпадъци в телекомуникационния бранш

Какво става с пазаруването онлайн, с храната, доставена до врата, работейки от вкъщи, Covid-19 промени ежедневния живот значително. Един резултат е нарастването на количеството боклук.

Как можем интелигентно да се справим с тази планина от боклуци? Тук Интернет на нещата (IoT) влиза в играта. Използван правилно, може да помогне за оптимизиране на графици за камиони за боклук и надграждане на градски пейзаж, да се използват по-кратки пътища и се пестят емисии. Градове като Дармщат или Бохум вече са проправили пътя.

Това не само намалява експлоатацията и разходите за изхвърляне на отпадъците, ползите за околната среда са значителни. Оптимизираното планиране на маршрута помага за намаляване емисии на CO2 чрез спестяване на пробег и използване на пътя. Този подход също така засилва кръговата икономика, защото отпадъците от стъкло и пластмаса могат да се рециклират по-бързо. Проучване на Институт Фраунхофер от 2020 г. показва, че това решение за интелигентни отпадъци може да спести приблизително 27 000 тона емисии на въглероден диоксид в Германия.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща