НАЧАЛО » свят

Ядрените регулатори: Секторът реагира бързо и ефективно на пандемията от COVID-19

fb
3E news
fb
23-05-2020 09:50:19
fb
WNN (сн. FANR)

Световният ядрен сектор реагира бързо и ефективно на безпрецедентните предизвикателства, породени от пандемията от COVID-19 - без компрометиране на безопасността или неразпространението на ядрено оръжие. Около това се обединиха участниците в международен уебинар, организиран от Федералната агенция за ядрено регулиране на Обединените арабски емирства (FANR), които дискутираха как да се приложи наученото от кризата, се казва в информация на специализираното онлайн издание world-nuclear-news.org.

Мерките, предприети от правителствата за защита на живота и здравето на хората – социалното дистанциране и ограничаване на предвиждането, оказаха влияние и на организациите и техния персонал, подчерта Хуан Лентихо, заместник генерален директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ). По думите му ядрените регулатори и оператори са показали гъвкавост и атомните електроцентрали по света продължават да работят безопасно и сигурно.

Никоя страна-членка на МААЕ не е докладвала, че е трябвало да затвори АЕЦ заради пандемията, каза Лентихо. Според него има нужда от увеличаване на персонала, сертифициран да изпълнява определени функции, трябва да се увеличат работните часове и да се променят спиранията на централите за презареждане с гориво, за да бъдат изпълнени изискванията за спазване на дистанция на персонала и да бъдат преодолени проблемите с доставките на гориво.

 

пандемията COVID-19
Федералната агенция за ядрено регулиране на Обединените арабски емирства (FANR)
ядрени регулатори
По статията работи:

3E news