НАЧАЛО » свят

ЧЕЗ ще обжалва в съда решението на ДКЕВР

fb
3E news
fb
02-01-2014 03:02:00
fb

Чешката енергийна компания ЧЕЗ ще обжалва в съда решението на българския енергиен регулатор да намали цените на тока за домакинствата и индустрията от 1 януари. Това съобщи чешката информационна агенция CTK, като цитира говорителя на компанията Барбора Пулпанова. От съобщението не става ясно пред кой точно съд и по какъв начин ЧЕЗ възнамерява да се защитава от ДКЕВР.

В момента ръководството на компанията оценява доколко действията на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране са повлияли бизнеса й. Цените на тока в България са чувсвителна политическа тема и бяха намалени на два пъти миналата година. А намесата на регулатора е поредната стъпка, която се отразява негативно на енергийния сектор. Така се задълбочава дисбаланса и подрива доверието у инвеститора, заявява още Пулпанова.

Заради решението на ДКЕВР компанията ще ускори допълнително програмата си за свиване на разходите, стартирала през есента на 2013 г. Пулпанова напомня, че българският регулатор е намалил и признатите технологичните загуби на дружествата при доставката на ток за бита.

ЧЕЗ
ДКЕВР
съд
По статията работи:

Георги Велев