Цените на петрола ускориха повишението си

Цените на петрола ускориха повишението си в ранния следобед в четвъртък след изявленията на министрите на петрола на Саудитска Арабия, Кувейт и Оман за възможност за продължаване на споразумението между ОПЕК и страните извън картела за намаляване на добива.
Вчера черното злато загуби повече от 3,6% от стойността си, след обявяването на данните за увеличението на добива на петрол и нарастването на запасите от бензин в САЩ.

Юнският договор за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures в ранните следобедни часове се повиши с 0,53 долара, достигайки до 53,46 долара за барел.

Цената на фючърса за петрола сот WTI за месец май в рамките на търговията на NYMEX се увеличи с 0,45 долара 0 до 50,89 долара за барел. Търговията по този договор завършва днес. Юнският фючърс се повиши с 0,9 на сто – до 51,3 долара за барел.
Засега все още няма постигнати окончателни договорки за продължаване на споразумението за свиване на добива, но все по-често страните от ОПЕК започват да излизат с изявления в подкрепа.  

The Wall Street Journal от своя страна отбелязва, че намаляването на волативността на петролните цени до най-ниското ниво за последните 14 години радва инвеститорите, занимаващи се с други активи. Инвеститорите коментират, че стабилността на цените ги кара да гледат с по-голям оптимизъм за перспективите пред световната икономика.Коментирай
Изпрати
Антибот
Презареди
* Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
0 коментари